Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Перші договори на оренду паркувальних майданчиків пішли з молотка – Дмитро Давтян

30 травня 2018 року, 17:45

Сьогодні у столиці вперше продали право на облаштування двох місць для паркувальних майданчиків. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Сьогодні, 30 травня, у системі електронних торгів «Prozorro.Sale» відбувся аукціон на право облаштування та експлуатацію паркувальних майданчиків для платного паркування транспортних засобів КП «Київтранспарксервіс», – написав Дмитро Давтян.

За його даними, вдалося реалізувати два лоти. Перший лот (https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2018-05-21-000005-3 – відведений майданчик для паркування за адресою: м. Київ, пл. Спортивна (I територіальна зона, 92 машиномісця), другий лот (https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2018-05-21-000002-1) – відведений майданчик для паркування за адресою: м. Київ,  вул. Курська, 13-Б, В, Е (II територіальна зона, 26 машиномісць).

Переможцем торгів за першим лотом, що на Спортивній площі, визнано підприємця із кінцевим результатом 250 100 грн (початкова ціна лоту становила 57 902 грн).

Переможець торгів за другим лотом, на вул. Курській, готовий сплатити за площадку 112 000 грн (початкова ціна лоту 37 620 грн).

«Вказана ціна є одноразовою платою за надання права на облаштування місць для платного паркування транспортних засобів та сплачується переможцем аукціону на користь КП «Київтранспарксервіс» у строки, передбачені договором», – підкреслив заступник голови КМДА.

За його інформацією, плата за щомісячну експлуатацію місць для платного паркування встановлюється згідно тарифів на послуги з паркування, які окремо сплачуються на умовах та у порядку, що визначається договором відповідно до чинного законодавства та не є складовою плати за надання права на облаштування місць для платного паркування транспортних засобів. Зокрема, паркувальний майданчик на пл. Спортивній буде приносити 69 720 грн на місяць, на вул. Курській, 13-Б, В, Е – 5 347,50 грн на місяць.

«Продаж місць для облаштування паркувального простору – довгоочікуваний пілотний проект, і це зовсім нова для Києва галузева практика, – підкреслив Дмитро Давтян. – Сподіваюся, прозорі й офіційні продажі усіх послуг – як із облаштування, так і, власне, конкурсів – у найближчий час стануть нормою, і ми докладемо до цього усіх зусиль».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]