Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Під час «Дня здоров’я» для мешканців житлового масиву Троєщина київські лікарі провели понад 500 консультацій та обстежень деснянців – Валентина Гінзбург

08 листопада 2019 року, 18:10

У суботу мешканці житлового масиву Троєщина могли пройти консультативні огляди у фахівців із київських клінік. Деснянців практично за місцем проживання – у районному консультативно-діагностичному центрі приймали лікарі неврологи, кардіологи, кардіохірурги, нейрохірурги, офтальмологи, травматологи, ендокринологи з Олександрівської лікарні, Київської міської клінічної лікарні № 1, Київської міської клінічної лікарні № 6, Київського міського клінічного ендокринологічного центру.

За словами директорки Департаменту охорони здоров’я Валентини Гінзбург, таку можливість киянам, які проживають у цьому житломасиві, було вирішено надати тому, що Троєщина – найвіддаленіший від клінік та спеціалізованих закладів район.

«Тож кращі фахівці міських клінічних лікарень самі виїхали до деснянців, щоб вони зручно, у вихідний день, поряд із домом могли проконсультуватися, поставити запитання пов’язані зі здоров’ям, пройти обстеження, а у разі необхідності і визначитися щодо подальшого лікування у стаціонарних закладах», – зазначила Валентина Гінзбург.

Вона повідомила, що така ініціатива Департаменту охорони здоров’я була підтримана киянами. Про це, за її словами, красномовно свідчать цифри.

«Лише за кілька годин (акція відбувалася з 9:00 до 15:00) кардіологи прийняли 117 осіб, неврологи – понад 50, ендокринологи – 75, ендокринологи-хірурги – 39, отоларингологи – 30, офтальмологи – 40, судинні хірурги – понад 30, ортопеди – близько 50 осіб, і близько 30 – урологи», – розповіла Валентина Гінзбург.

Вона зазначила, що окрім консультацій було проведено 24 УЗД судин нижніх кінцівок, 46 УЗД нирок, сечостатевої системи, 91 УЗД щитовидної залози, 132 електрокардіографічні обстеження, 28 доплерографій судин головного мозку, шиї, а також зроблено понад 200 аналізів на визначення цукру крові, а також близько 300 киянам виміряно артеріальний тиск» – підсумувала вона.

Директорка Департаменту охорони здоров’я зауважила, що, на жаль, під час обстежень було виявлено чимало патологій. Понад 160 хворих направлено на дообстеження або лікування до спеціалізованих закладів.

«Кожного разу, аналізуючи результати профілактично-діагностичних акцій, які Департамент охорони здоров’я регулярно проводить для киян, хочеться зауважити два моменти. Перший – дуже добре, що люди користуються додатковими можливостями відвідати лікувальні заклади, виявити та почати вчасно лікувати захворювання. Проте, з іншого боку, я закликаю всіх киян не чекати на слушну нагоду, щоб почати піклуватися про себе. Підтримуйте постійний зв’язок із лікарем, з яким підписали декларацію, проходьте всі огляди та обстеження планово і будьте здорові!» – закликала Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]