Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Після ремонту тепломережі на мосту Патона на Русанівці і Березняках відновлено постачання гарячої води

20 липня 2020 року, 16:44

Під час гідравлічних випробувань тепломереж у зоні теплопостачання ТЕЦ-5 усунено більше 350 пошкоджень. Із них 28 – на тепломережі, яка пролягає під мостом імені Патона. Для їх усунення проводилися верхолазні роботи із застосуванням електрозварювального устаткування. Роботи виконували без обмежень руху транспорту на мосту. 19 липня відновлено послугу гарячого водопостачання на Березняках і Русанівці. Про це повідомили у КП «Київтеплоенерго».

«Тепломережа на мосту Патона – одна з найскладніших ділянок столичної системи тепломереж. Зважаючи на її вік та складність ремонтних робіт, ми ретельно досліджуємо технічний стан влітку, щоб мінімізувати вірогідність виникнення пошкоджень під час опалювального сезону. Адже ця мережа загалом обслуговує близько 230 столичних будинків: майже 28 тисяч родин», – зазначив директор СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Василь Деревицький.

Нині гідравлічні випробування – це єдиний спосіб діагностики трубопроводів із метою виявлення «слабких» місць і ремонту проблемних ділянок. Випробування проводять щороку в міжопалювальний період згідно з Правилами з підготовки теплових господарств до опалювального періоду. Магістральна тепломережа діаметром 600 мм під мостом Патона була збудована 58 років тому – у 1962 р.

Нагадаємо, що цьогорічні гідравлічні випробування розпочали пізніше, ніж зазвичай, через карантинні обмеження у зв’язку з поширенням COVID-19. Перелік будинків, де тимчасово відсутнє гаряче водопостачання через гідравлічні випробування, – на сайті «Київтеплоенерго».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]