Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Планується будівництво нового колектора неподалік Русанівського кладовища тварин: просимо киян до 10 вересня звернутися до міських служб щодо перепоховання

28 серпня 2019 року, 15:34

Частина тварин, похованих на Русанівському стихійному кладовищі, буде перепохована. У зв’язку із реконструкцією Шліхтеровського каналізаційного колектора у Дніпровському районі будуть проводитись будівельні роботи з розриттям котловану. За планом будівництва під червону лінію будівельних робіт потрапляють близько 140 місць поховання тварин.

«Реконструкція – це життєво важливий крок для нашого міста. Адже від роботи колектора залежить стале транспортування стічних вод. Оновлення колектора убезпечить прилеглу територію від можливих техногенних наслідків і покращить якість життя майже 100 тисяч киян. Ми чудово розуміємо, що це поховані дійсно улюбленці, тому для їх перепоховання розробили план перенесення останків. Усі дії, пов’язані із перепохованням тварин, будуть безкоштовними для власників», – пояснює в.о. директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

На сьогодні вже огороджено стрічками територію, де плануються будівельні роботи.

«Власникам похованих тварин необхідно прибути на місце та перевірити чи потрапляють останки їх улюбленця під лінію будівництва. Якщо могила тварини потрапляє до огородженої стрічками зони, власникам необхідно звернутися до 10 вересня до начальника відділу підготовки будівництва КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» (Жох Ігор Петрович) і подбати про перезахоронення», – сказав Тарас Панчій.

Процес перепоховання тварин проводитиметься спеціалістами Управління ритуальних послуг. Транспортування останків похованих тварин для кремації (за згодою власників) проводить КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва».

Урни з прахом похованих тварин та пам’ятки-надгробки зберігатиме КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» у приміщеннях запланованого нового кладовища на вул. Пухівській у Деснянському районі до моменту вводу об’єкта в експлуатацію.

Контактні дані відповідальної особи розміщено в оголошенні на Русанівському стихійному кладовищі для тварин.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]