Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Покрівлю житлового будинку на просп. Миколи Бажана відремонтували за 10% вартості робіт у межах міської програми співфінансування

08 лютого 2024 року, 19:32

У Києві мешканці житлового будинку на просп. Миколи Бажана провели низку капітальних ремонтів, сплачуючи лише невелику частину від вартості. Капремонт покрівлі мешканцям обійшовся у 10% від загальної суми, заміна вікон та дверей у місцях загального користування – 70%, а решту – покрили бюджетні кошти у межах міської програми співфінансування «Капремонти». Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, відвідавши сьогодні будинок.

Зазначена програма має назву «Механізм співфінансування реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва» (Капремонти).

«У житловому будинку на просп. Миколи Бажана, 9-З поки не створене ОСББ чи ЖБК. Однак досить активна ініціативна група, тож мешканці зуміли налагодити співпрацю з керуючою компанією. Саме для таких будинкових громад, які поки не мають юридично оформленого механізму прийняття колективних рішень, працює програма «Капремонти». Адже старіння житлового фонду невідворотнє і, чим пізніше будуть проведені ті чи інші роботи капітального характеру, тим більше коштів вони потребуватимуть. Цей будинок бере участь у програмі співфінансування не вперше. В минулі роки тут розпочали утеплення фасаду і продовжують планово його виконувати, відповідно до накопичення коштів. У 2023 році тут проведена заміна вікон та дверей за пропорцією 70% – місто, 30% – мешканці; виконаний капремонт покрівлі: 90% – місто, 10% – мешканці», – сказав Петро Пантелеєв.

Крім того, як підкреслила жителька будинку і представниця його активу Наталія Кублицька, яка безпосередньо займалась участю в програмах співфінансування, велику кількість робіт люди виконують самостійно – кооперуючись або з власної ініціативи. Так, зусиллями однієї з мешканок, в коридорі на першому поверсі розміщені картини та декоративні елементи.

«У всіх нас є бажання мати комфортне, чисте й затишне житло, але, на жаль, не всі готові рухатись і бути активними в цьому напрямі, вміти домовлятись із сусідами. Ми висвітлюємо історії успіху окремих будинків, які пройшли нелегкий, але результативний шлях. Гадаю, це може надихнути інших до участі в міських програмах, які діють і цього року», – заначив заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]