Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Політичний тиск на Київ триває: головному рятувальнику міста Романові Ткачуку вручено четверту підозру без належної експертної оцінки у справі

29 вересня 2023 року, 18:05

Сьогодні директору департаменту муніципальної безпеки КМДА Романові Ткачуку повідомлено про підозру в справі щодо встановлення модернізованої системи оповіщення в місті Києві. Звинувачення базуються на поверхневому аналізі та оцінці окремих матеріалів та елементів системи без фахової експертизи цілісного комплексу, аналогів якому на сьогодні в Україні немає. Оскільки за приклад фахівці брали системи, що працюють у Польщі, Нідерландах, Німеччині та Сполучених Штатах Америки.

Система, за розробку та встановлення якої відповідає Роман Ткачук, є гарантією більш чіткої координації дій у випадку надзвичайної події з урахуванням масштабу та причини. Адже існуюча система, попри її робочий стан, потребувала більш сучасних технічних рішень.

Нова система оповіщення включатиме ширший перелік каналів комунікації, можливість диференційованих сигналів для різних територій та груп населення, залежно від загрози, оновлення інструкцій для різних груп та категорій у разі надзвичайної ситуації та інструкції для населення стосовно того, на які канали комунікації звертати увагу і які дії вчиняти після сигналу тривоги.

Крім того, планується оновлення інструкцій для різних типів закладів та установ, враховуючи специфіку – медичні заклади, школи та дитячі садки, заклади соціального захисту тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]