Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 1000 учасників стартували сьогодні в XXІХ Всеукраїнський збір-похід волонтерських загонів та молодіжних громадських організацій (+фото)

08 травня 2019 року, 13:05

Сьогодні відбулось урочисте шикування учасників XXІХ традиційного Всеукраїнського збору-походу волонтерських загонів та молодіжних громадських організацій «Козацькими шляхами» під гаслом: «Час нових відкриттів». Нових незабутніх вражень, позитивних емоцій та знайти нових друзів під час походу – побажала учасникам заступник голови КМДА Марина Хонда.

«Активна молодь – це майбутнє нашої країни, їм і надалі продовжувати традиції славетного українського козацтва. Учасники цьогорічного походу не лише добре відпочинуть від щоденної метушні великого міста, а й отримають корисні знання та навички. І не менш важливе, на мою думку, що можуть для себе знайти молоді люди під час походу – це нові друзі та цікаві знайомства», – прокоментувала Марина Хонда.

Під час старту відбулася хвилина мовчання на вшанування пам’яті тих, хто загинув у роки Другої світової війни, та покладання квітів до Кургану Безсмертя.

Таборування триватиме до 12 травня та проходитиме у с. Виграїв, Корсунь-Шевченківського району Черкаської області. Цього року учасниками збору-походу стали понад 1000 представників скаутських організацій, делегатів від дитячих та молодіжних громадських організацій, а також організовані групи шкіл, ВНЗ, загони волонтерів. До киян приєдналися представники з усіх куточків України. Участь у таборуванні беруть й делегації з інших країни світу.

У програмі передбачено проживання в наметах, фестиваль стародавньої їжі, конкурс креативних рішень, нічна гра «Подорожуючи часом», внутрішньо таборові заходи «Запальні Українці», «Музей відомих українців» та ігри «Невідома Україна» і «Покусаки».

На учасників збору чекатиме «Платформа знань та культур» із освітнім простором «Ідея Хаб», де триватимуть різноманітні тренінги та цікаві зустрічі із представниками Ювенальної превенції, Патрульної поліції, ГО «Товариство Червоного Хреста» тощо.

Окрему увагу приділять екологічній тематиці. На «Арені перемог і розваг» дівчата та хлопці змагатимуться з футболу, волейболу, фризбі, бадмінтону. У «Просторі екстриму» поплавають на каяках, постріляють з лука, відвідають скеледром та мотузковий парк. У зоні «Арт-студії» візьмуть участь у творчих майстер-класах. Черкаська служба зайнятості також проведе тестування з профорієнтації та брейн-рінг «Ліга професій».

Збір-похід організовано Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Національна Організація Скаутів України» та Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Фото - за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]