Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Понад 150 фахівців метро, які працюють безпосередньо на станціях підземки, пройшли тренінги зі стресостійкості

23 травня 2024 року, 15:45

Працівники столичного метро долучились до навчальних тренінгів із першої психологічної допомоги, які проводить Центр стресостійкості Києва. Насамперед у тренінгах беруть участь фахівці, які безпосередньо працюють на станціях і перебувають у постійній комунікації з пасажирами підземки. Про це повідомляє КП «Київський метрополітен». 

Зокрема, це чергові на станції, інспектори загону оперативного контролю та працівники контрольних пунктів. Нині навчання відвідали сім груп загальною кількістю понад 150 працівників.

Мета таких тренінгів – навчитися самоконтролю, допомоги при кризовій ситуації, неконфліктної комунікації при конфліктах та агресивній поведінці. Крім того, під час лекцій багато часу приділяють профілактиці професійного вигорання, коректного таймінгу та уважного ставлення до власного ментального і фізичного здоров’я.

Навчальна програма першої психологічної допомоги розроблена Ізраїльською коаліцією травми, яка передала протоколи взаємодії фахівцям центру, а також провела навчання для тренерів безпосередньо в Ізраїлі. Крім того, фахівці центру адаптують навчальні програми під потреби і конкретні випадки столичної підземки.

У «Київському метрополітені» наголошують на важливості подібних навчань, адже вже третій рік поспіль колектив столичної підземки разом із пасажирськими перевезеннями забезпечує цілодобове укриття населення. Крім того, в більшості працівників близькі або рідні нині перебувають на фронті, тому психологічна допомога і підтримка – як оточуючих, так і особиста – є дуже потрібною. Тож комунальне підприємство дякує Центру стресостійкості Києва за якісний і своєчасний курс психології.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]