Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Попри ворожі нічні обстріли кияни відсвяткували День столиці та День Києва і задонатили на Збройні Сили України (+фото)

29 травня 2023 року, 9:50

Два дні, попри масові нічні ворожі атаки, кияни відзначали День столиці та День Києва. Цього року, як і минулого, великих концертів і масових заходів не організовували з міркувань безпеки. Проте у всіх районах міста пройшли невеликі концерти, ярмарки, майстер-класи, флешмоби, конкурси, екскурсії, виставки, показові виступи і спортивні заходи.

«Попри воєнний стан місту вдалося забезпечити на гідному рівні відзначення Дня Києва. У кожному районі столиці проводились заходи на різні смаки. Сучасне європейське місто, попри численні важкі випробування та незважаючи на ракетні обстріли, живе насиченим та сповненим віри у нашу перемогу життям. І навіть ракетні обстріли не завадили нам згадати кожного захисника та захисницю, які віддали своє життя у боротьбі за свободу та незалежність. Дякуємо нашим ППО! Київ є, був та буде завжди!» – зазначила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Так, понад 7000 учасників із різних міст України та у понад 30 країнах світу взяли участь у 30-му міжнародному спортивно-благодійному «Пробігу під каштанами». Пробіг проходив в онлайн-форматі – учасники бігли кожен на своїй локації. А біля Арки Свободи українського народу у Хрещатому парку відбувся Всеукраїнський турнір «Спортивний вечір з кікбоксінгу ВАКО Пам’яті Янголів спорту». 

На Контрактовій площі для дітей із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, провели патріотичний майстер-клас. Біля колеса огляду працювало авто «Геройкар» із наметом для дитячої зони, відвідувачі якої писали листи на фронт, що передадуть разом із авто.

Усі охочі мали змогу стати глядачами концерту Київської опери, музиканти і солісти якої виступали просто з балкону свого театрального закладу. Музичні подарунки мешканцям столиці влаштували й інші відомі музичні колективи: Київський муніципальний академічний духовий оркестр – у Голосіївському парку культури і відпочинку ім. М. Рильського, Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль «Калина» – на Подолі, Академічний камерний хор «Хрещатик» – на сходах будівлі КМДА на Хрещатику, 36. Муніципальна академічна чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького провела музичну екскурсію Андріївським узвозом. 

Так само кращі танцювальні колективи та професійні вокалісти виступали в різних парках столиці: імені Тараса Шевченка, «Совки», «Відрадний», «Перемога», «Наталка» тощо. Діти і дорослі брали участь у креативних майстер-класах, навчаннях із надання першої домедичної допомоги, арттерапії, спортивних локаціях та інших активностях, кваліфікованих консультаціях юристів, медиків та соціальних працівників, конкурсах тощо.

У Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» під час культурно-мистецької програми «Київські зустрічі. Київ історичний» можна було ознайомитись із виставкою робіт-реконструкцій трипільської культури «Коріння  нескорених – Трипілля». 

Окрім цього, у кількох районах міста тривали благодійні ярмарки, де можна було придбати оригінальні вироби, розважитись та одночасно задонатити на допомогу військовим ЗСУ. На Андріївському районі відбулись відкритий показовий виступ із підйому гирь та збір коштів для потреб благодійного фонду «Єдина Країна» та благодійного фонду «Ttinity». А також концерт «Пісні героїчні та ліричні» – на підтримку Гвардії наступу «Азов». 

Великий благодійний проєкт за участю заступниці голови КМДА Ганни Старостенко організували і в маркет-моллі «Даринок».

А ще в Києві з’явився новий квітник, де 15 тисяч квітів створили зелену композицію із висловом «Мій дім 603 548 кілометрів квадратних», поєднав символ України – вишиванку і головне бажання всього українського народу зберегти єдину і цілісну державу.

День столиці та День Києва 2023

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]