Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс відвідала кімнати кризового реагування в Києві

11 червня 2020 року, 15:30

Надзвичайний та Повноважний Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс разом із заступницею голови КМДА Мариною Хондою, Головою Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення Хайме Надалем і Почесним послом Фонду ООН в галузі народонаселення Марією Єфросініною відвідала кімнати кризового реагування для постраждалих від домашнього насильства. 

«Проблема гендерного насильства в європейських країнах така ж болюча, як і в нас. Єдина відмінність у тому, що ми почали відкрито про це говорити відносно недавно. До того часу це не вважалося чимось страшним, і ми вирішили змінити підхід. Спільно із Фондом народонаселення ми розробили план побудови єдиної системи протидії та запобігання домашньому насильству. Приємно бачити, що міжнародні партнери зацікавлені в допомозі і досвід Великої Британії стане нам у нагоді для створення ефективної системи», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що за два тижні роботи «кризової кімнати» нею скористалося вже п’ять жінок, які постраждали від домашнього насильства. У планах міської влади відкриття ще однієї кімнати кризового реагування на лівому березі столиці.

Своєю чергою Мелінда Сіммонс розповіла, що протидія гендерно зумовленому насильству є пріоритетом для багатьох країн Європи, зокрема, і для Великої Британії, адже неможливо розбудовувати суспільство, якщо в ньому немає захисту для людей. Її приємно вразила ефективна співпраця КМДА, поліції, психологів і Фонду народонаселення. Вона також висловилася про готовність долучитися до розбудови системи протидії насильству в Києві.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]