Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Працівників культури та майстрів народного мистецтва привітали із професійним святом (+фото)

09 листопада 2023 року, 18:30

У Києві працівників сфери культури привітали з професійним святом – Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Заступниця голови КМДА Ганна Старостенко вручила Почесні грамоти та подяки Київського міського голови кращим працівникам за їхній вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм. Захід пройшов на території Національного заповідника «Софія Київська».

Як зазначила Ганна Старостенко, з початку повномасштабного вторгнення 145 працівників культури вступили до лав Збройних сил України та пішли захищати країну зі зброєю в руках. На жаль, дехто з них більше ніколи не повернеться до своїх родин, своїх колективів – їхні життя забрала війна.

«Культура також є нашою зброєю під час війни. Це вираження нашої ідентичності й самобутності. Культура – це цінність, що об’єднує і згуртовує суспільство. Київські працівники культури, наші митці з перших днів війни працюють на Перемогу. Ми боремось за те, щоб встановити справедливість, захистити наші традиції та історичну спадщину від ворожих посягань. Культурні цінності українського походження мають перестати вважатись російським надбанням. Вдячна кожному і кожній за самовіддану та наполегливу працю. Українська культура надихає та підносить національний дух, нагадуючи про міць і незламність нашої країни», – наголосила Ганна Старостенко.

Заступниця голови КМДА зауважила, що в час війни завдяки культурі, мистецтву, заходам і подіям ми нагадуємо про Україну за кордоном. Про те, що ми боремось за цілий світ. І цей світ має бачити, хто такі справжні українці, і яка їх правдива історія та культура.

Нагородження працівників культури та майстрів народного мистецтва (фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]