Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

При КМДА створено Міжвідомчу групу з питань реалізації Концепції розвитку української мови

13 липня 2016 року, 16:41

Згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 1 липня 2016 року «Про утворення міжвідомчої робочої групи з питань реалізації «Концепції розвитку української мови, культури та виховання історичної пам’яті у жителів міста Києва на 2015-2020 роки» при КМДА було створено відповідну міжвідомчу групу, а також затверджено її склад та положення.

Головою Міжвідомчої групи призначено заступника голови КМДА Ганну Старостенко, секретарем – голову громадської організації  «Об’єднання працівників культури України» Іллю Кравченка.

До складу групи також увійшли представники профільних департаментів КМДА, Київського університету імені Бориса Грінченка, Українського інституту національної пам’яті, Координаційного бюро ЮНЕСКО в Україні «Освіта дорослих України», молодіжних та громадських організацій.

«Це команда людей, які на сьогодні вирішили спільними зусиллями популяризувати рідну мову. Ми вже півроку працюємо разом у неформальній обстановці, щоб досягти синергетичного ефекту, об’єднати цікаві ідеї та пропозиції з роботою наших профільних структур з єдиною метою – щоб більше киян говорили українською мовою, читали книжки україномовних авторів і знали нашу українську історію та культуру», – сказала Ганна Старостенко під час першого засідання новоствореної Міжвідомчої групи.

Як зазначила заступник голови КМДА, під час засідання було підведено підсумки цієї роботи, а також сформовано окремі секції Міжвідомчої групи, серед яких – діловодство та ділове мовлення, громадське життя та ЗМІ, освіта, культура та історична пам’ять.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]