Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прийомні батьки та батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу отримають адресну матеріальну допомогу до Дня святого Миколая

04 грудня 2023 року, 14:27

Прийомні батьки, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, а також особи з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, отримають адресну матеріальну допомогу до Дня святого Миколая. Як повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, підписане відповідне розпорядження Київського міського голови № 1171.

«Попри всі виклики війни міська влада продовжує підтримувати розвиток сімейних форм виховання, адже діти повинні зростати в родинах. Із нагоди Дня святого Миколая Київ виплатить понад 920 тисяч гривень адресної матеріальної допомоги окремим категоріям населення за міською цільовою програмою «Турбота. Назустріч киянам». Розмір виплат становить від 10 000 до 24 000 гривень і залежить від кількості дітей, яких виховують прийомні батьки та батьки-вихователі. Зазначену допомогу також отримають і внутрішньо переміщені особи, які відповідають критеріям, перебувають на обліку і фактично проживають у Києві», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, згідно з розпорядженням, адресну матеріальну допомогу отримають у розмірі 10 000 гривень:

  • прийомні батьки, які виховують від 1 до 2 дітей, залишених без батьківського піклування, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; особи з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

У розмірі 17 000 гривень:

  • батьки-вихователі, прийомні батьки, які виховують від 3 до 6 дітей, залишених без батьківського піклування, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; особи з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

У розмірі 24 000 гривень:

  • батьки-вихователі, які виховують 7 та більше дітей, залишених без батьківського піклування, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; особи з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Адресна матеріальна допомога буде виплачена на рахунок утримувачам багатофункціональної електронної картки «Муніципальна картка «Картка киянина».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]