Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проблему збереження каштанів на Хрещатику вирішуватимуть у рамках робочої групи із залученням екологів та громадськості – Петро Пантелеєв

26 березня 2019 року, 17:50

Міська влада не сумнівається в необхідності зберегти каштани на головній вулиці Києва. Враховуючи зміну клімату, засоленість ґрунту та розгалужену мережу підземних комунікацій, каштани через досить вразливі до хвороб та шкідників, через що часто гинуть, і ми маємо відпрацювати всі можливі варіанти їх порятунку. Із цією метою в Києві працює робоча група, до якої ми запрошуємо усіх кваліфікованих фахівців та екологів. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що за останні три роки надано статус зелених зон 308 земельним ділянкам, що раніше були незаконними будівництвами або занедбаними пустирями. Кількість ремонтів у парках зросла у 2,5 рази. За останні чотири роки у Києві висадили майже 50 тисяч нових дерев. Минулого року у Києві зробили реконструкцію 10 парків: перетворили зелені зони на зони комфортного та зручного відпочинку.

«На фоні цієї роботи існують і важливі проблемні моменти. Один із них стосується подальшої долі каштанів на головних вулицях столиці – дерев, що уособлюють символ нашого Києва. Зміна клімату та колосальне зростання рівня загазованості від авто, насиченість підземних комунікацій, що не дозволяє розростатись кореневій системі, розвиток хвороб та напади комах і грибка. І якщо каштани на бульварній частині Хрещатику в порядку, то лункові дерева, що наближені до проїжджої частини з інтенсивним трафіком дуже уражені, часто засихають. Ми активно вирішуємо цю проблему – шукаємо методи захисту, адже прагнемо зберегти дерева, створити для них відповідні умови розвитку», – пояснив заступник голови КМДА.

Він наголосив, що в місті працює робоча група, яка вивчатиме усі подібні практики, нові технології та залучатиме нових експертів.

«Наша мета – комфортна й безпечна вулиця Хрещатик, і ми досягатимемо цього компромісним рішенням», – запевнив Петро Пантелеєв.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]