Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Прогнозований бюджет Києва на 2021 рік складає 59 млрд гривень – Володимир Репік 

11 грудня 2020 року, 14:08

На засіданні Колегії виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) презентовано проект бюджету міста Києва на 2021 рік. Документ готувався з урахуванням викликів і ризиків, які впливають на розвиток економіки держави і міста, спричинених пандемією COVID-19, є збалансованим за джерелами та видатками. Доходи бюджету міста плануються у сумі 59,2 млрд грн і, у порівнянні з очікуваним виконанням бюджету за 2020 рік, доходи зростуть на 1,3% (755,2 млн грн). Видатки бюджету міста Києва на 2021 рік плануються в обсязі 56,6 млрд грн. Також проектом передбачено погашення зобов’язань за зовнішніми та внутрішніми запозиченнями у сумі 2,7 млрд грн. Про це повідомив директор Департаменту фінансів КМДА Володимир Репік.

За його словами, проектом бюджету на 2021 рік передбачено зростання соціальних стандартів з урахуванням зміни мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. Зокрема, фонд оплати праці працівників бюджетної сфери та комунального сектору збільшується на 26,3%.

«Зокрема, у структурі бюджету збільшується доля видатків на соціально-культурну сферу. Так, видатки на освіту складають 43% і плануються у сумі 24,1 млрд грн, або більше на 3,2 млрд грн, ніж у цьому році. Місто продовжує практику підтримки делегованих державою повноважень в частині загальної середньої освіти, добюджетовуючи видатки на заробітну плату педагогічним працівникам, які фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету. Проектом бюджету міста Києва передбачено збільшення фонду оплати праці цієї категорії працівників на суму 2,6 млрд грн», – зазначив Володимир Репік.

Він додав, що в умовах негативних факторів (військовий конфлікт, пандемія тощо), що впливають на економічний стан країни, важливою є підтримка малозахищених верств населення міста Києва. Тож у проекті бюджету міста Києва на 2021 рік на галузь «Соціальний захист та соціальне забезпечення» пропонується спрямувати 4,5 млрд грн.

«Важливою сферою, що забезпечує необхідні умови для функціонування господарського комплексу столиці та спрямована на задоволення суспільних потреб територіальної громади міста, є комунальне господарство. Це, насамперед, одна з його складових – сфера благоустрою міста. На наступний рік плануються видатки на цю сферу в обсязі 1,5 млрд грн. Одночасно з урахуванням соціальної складової проект бюджету міста Києва на 2021 рік передбачає і витрати на розвиток інфраструктури міста. На розвиток передбачено більше ніж 10 млрд грн. Зокрема, на будівництво та реконструкцію об’єктів планується 3,4 млрд грн. За рахунок цього ресурсу планується продовжити будівництво лінії метрополітену на житловий масив Виноградар, Подільського мостового переходу, технічне переоснащення СП «Завод «Енергія», будівництво та реконструкцію дошкільних та загальноосвітніх закладів», – розповів Володимир Репік.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]