Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До столичних медиків звернулося 163 людини, що травмувалися через ожеледицю – Департамент охорони здоров’я

11 грудня 2020 року, 14:05

Унаслідок ожеледиці до травмпунктів Києва звернулося 163 особи. Серед постраждалих – 150 дорослих та 13 дітей. Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я.

У Департаменті охорони здоров’я зазначають, що уберегтися від травм під час ожеледиці можна, якщо дотримуватися простих правил поведінки.

Перш за все, медики радять максимально обмежити пересування вулицями під час ожеледиці. А людям похилого віку та вагітним жінкам у такі дні бажано взагалі залишатися вдома.

Під час ожеледиці особливо уважними слід бути на проїжджій частині – переходьте дорогу лише у визначених місцях на дозволений сигнал світлофору. Дитину при цьому обов’язково тримайте за руку, також підтримуйте літніх людей.

У жодному разі не тримайте руки в кишенях! Це значно збільшує ймовірність отримання при падінні тяжких травм, особливо черепно-мозкових та переломів.

Будьте уважними та обережними! У випадку травмування через ожеледицю обов’язково зверніться до лікаря. Тільки фахівець може визначити важкість пошкоджень та визначитися щодо необхідного обсягу медичної допомоги.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]