Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проєктанти гарантували, що початкова висота історичної частини Центрального гастроному буде збережена

30 січня 2020 року, 18:04

Розробники проєкту реставрації та реконструкції Центрального гастроному з архітектурного бюро Viharev гарантували, що початкова висота історичної частини будівлі буде збережена.

За словами головного архітектор міста Києва Олександра Свистунова, Генеральним планом Києва передбачено обмеження висотності для центральної планувальної зони столиці до 27 м. Оскільки Центральний гастроном є пам'яткою історії, архітектури та містобудування місцевого значення, на нього поширюється дія цих обмежень.

Крім того, в містобудівних умовах і обмеженнях забудовника зобов'язали зберегти існуючу висотність частини будівлі (яка і має історичну цінність).

Головний архітектор проєкту, Микола Віхарєв, запевнив, що початкова висота історичної частини будівлі буде збережена – 3 поверхи і мансарда. Загальна висота будівлі згідно проєкту – не більше 18 метрів.

Розробники проєкту з архітектурного бюро Viharev зазначили, що реставрації підлягає фасад – пам’яткою охорони культурної спадщини визначено ліпнину на ньому. Інша частина приміщення потребує реконструкції.

Після отримання МУО (вихідних даних на проектування), наступним етапом, як гарантією додержання всіх вимог, стане реєстрація проєкту в містобудівному кадастрі. Департамент містобудування зробить це публічно і максимально чітко зафіксує деталі проєкту, щоб проходив експертизу у затвердженому вигляді.

Надалі, органи архітектурно-будівельного контролю зможуть слідкувати за перебігом будівельних робіт і їх відповідності зареєстрованому проєкту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]