Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Райони розпочали вивозити шини на утилізацію відповідно до договорів із підприємствами

15 квітня 2021 року, 10:14

Районні служби у співпраці з містом розпочали вивозити шини на утилізацію відповідно до договорів із підприємствами. Зазначене питання та інші проблеми міського благоустрою обговорювали під час інспекції Печерського, Дарницького та Дніпровського районів. Про це повідомили в Департаменті міського благоустрою.

Наразі триває процес прибирання з дворів і вулиць сміття та автомобільних шин. Гумові колеса шкодять довкіллю, спотворюють естетичний вигляд столиці, а їхній токсичний пил є небезпечним для здоров’я. Основна мета такого прибирання – сучасно облаштувати газони та клумби, встановити огорожі та антипаркувальні стовпчики.

Комунальні служби прибирають їх із дворів, скверів та парків, вивозять на майданчики для тимчасового складування. Райони мають забезпечити ділянки для складування зібраних шин, паралельно укладаючи угоди для безпечної та утилізації.

Наступний крок – утилізувати всі відпрацьовані шини. Райони вже розпочали вивезення перших партій шин для утилізації відповідно до договорів зі спеціалізованими підприємствами.

Також у Києві триває ліквідація місць стихійного накопичення сміття. З початку місячника благоустрою інспектори зафіксували більше 1600 порушень, на які внесли приписи та склали понад сотню адміністративних протоколів.

У Департаменті міського благоустрою нагадують про відповідальність за недотримання правил благоустрою, порушникам загрожує штраф до 1700 грн. Підприємства всіх форм власності обов’язково мають укладати договори на вивезення побутових відходів. Складування сміття можливе лише у визначених для цього місцях.

Інспекція Печерського, Дарницького та Дніпровського районів

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]