Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Реалізація програми «Безпечна столиця» допомагає правоохоронцям ефективніше боротися зі злочинністю

22 листопада 2018 року, 15:49

У Києві за 10 місяців 2018 року кількість правопорушень зменшилася на 13% порівняно із відповідним періодом минулого року, а їхнє розкриття вдалось збільшити на понад 25%. Про це ішлося сьогодні під час розширеного засідання Колегії Київської міської державної адміністрації.

Як повідомив начальник управління з питань взаємодії з правоохоронними органами по забезпеченню правопорядку та муніципальної безпеки Олег Куявський, наведені результати свідчать про ефективність столичної цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності «Безпечна столиця» на 2016-2018 роки. На реалізацію цієї програми нинішнього року виділено 120 млн 972 тис. грн.

«Для попередження порушень законодавства у сфері державної безпеки Головним управлінням СБУ у м. Києві та Київській області упродовж 9 місяців проведено 1088 профілактичних заходів, у тому числі 154 – у формі офіційного застереження, а також 46 оперативних експериментів, спрямованих на виявлення недоліків системи антитерористичного захисту об’єктів міської інфраструктури та міст масового скупчення людей. Відпрацьовано 138 фактів анонімних повідомлень, із яких розкрито 57, встановлено 49 псевдомінерів», – наголосив Олег Куявський.

Із метою забезпечення контролю за станом публічного порядку та безпеки, дорожнього руху та запобігання правопорушенням продовжуються заходи із розвитку комплексної системи відеоспостереження Києва. Камери встановлено на вулицях міста та мостах, на соціально-культурних об’єктах (школи, дитячі садки, лікарні, музеї тощо), на об’єктах культурної спадщини (церкви, пам’ятники тощо). Крім того, підключено до системи відеокамери, розташовані на основних шляхах, що ведуть до столиці з Київської області.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції у м. Києві Віктор Нечитайло поінформував, що цього року в Києві операторами служби «102» прийнято понад 1 млн 200 тис. повідомлень громадян.

«До єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 52 755 кримінальних проваджень, що на 13% менше, ніж у 2017 році. Це вказує на зниження злочинності у цілому в Києві. У середньому щоденно у столиці реєструють 175 злочинів. Рівень злочинності з розрахунку на 10 тис. населення становить 180,2, тобто на 13% порушень менше, ніж за аналогічний період минулого року. Вжитими профілактичними заходами вдалося зменшити на 14% кількість злочинів, скоєних у публічних місцях. Розкриття правопорушень вдалось підвищити на 25,6%, ніж за аналогічний період 2017-го. Завдяки кропіткій роботі відсоток розкриття вбивств складає 91%», – відзвітував Віктор Нечитайло.

Також у поточному році посилено протидію злочинам, пов’язаним із незаконним обігом наркотичних речовин, психотропних засобів, їх аналогів та прекурсорів. Крім того, з початку року на 42% знизилась кількість правопорушень із використанням вогнепальної зброї.

«Завдяки програмі «Безпечна столиця» поліція Києва отримала торік і цього року сучасні засоби зв’язку, комп’ютери, автомобілі та інше обладнання, яке нам дуже допомагає. За таку підтримку висловлюємо вдячність від усього нашого особового складу», – завершив доповідь Віктор Нечитайло.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]