Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Реставрація будівлі Бессарабського ринку жорстко контролюватиметься

05 вересня 2017 року, 13:36

 

Будь-які роботи з реставрації будівлі КП «Бессарабський ринок» жорстко обмежені. Так прокоментував журналістам плани влади щодо подальшої долі ринків-комунальних підприємств перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Звичайно, можлива адаптація під якісь сучасні тенденції, але вони не мають змінювати основні елементи власне будівлі ринку. Зараз ми займаємося збором інформації з усіх джерел, щоб мати чітку картину перед підготовкою проекту реставрації», – розповів Геннадій Пліс.

Він зауважив, що треба розуміти: реставрація за бюджетні кошти – це дуже складно.

«При нинішньому стані інфраструктури ми не можемо повідомити, що плануємо вкладати десятки мільйонів міських коштів у реставрацію однієї будівлі в центрі, стан якої, будемо відверті, принаймні зовні виглядає досить непогано? Нас не зрозуміють із таким кроком. Проте зараз цілком можна знайти зацікавлених в оренді, в концесії або в управлінні Бессарабським ринком. Є різні варіанти побудови взаємин із інвестором, але у міста є дві принципові вимоги: це повинна бути реставрація і має зберегтися призначення. Все інше обговорюється», – заявив Геннадій Пліс.

Нагадаємо також, що для забезпечення безаварійної експлуатації та ефективної роботи Володимирського та Житнього ринків їхні будівлі реставрують та приведуть до належного санітарно-технічного стану. У зв’язку з цим підписане розпорядження КМДА № 916.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]