Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Рішення щодо ліквідації наслідків негоди та снігопадів прийматиме спеціально створений оперативний штаб

26 жовтня 2016 року, 16:53

Після отримання інформації про ускладнення погодних умов, пов’язаних із інтенсивними снігопадами, рішенням Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджується постійно діючий оперативний штаб територіальної підсистеми м. Києва єдиної державної системи цивільного захисту. Про це повідомили в управлінні з надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА.

Зараз у Києві проводиться підготовка спеціальної техніки – снігоприбиральної, аварійно-відновлювальної, погрузочної техніки, мала механізація, тягачі тощо.

Підприємства комунальної корпорації «Київавтодор» вже заготовили майже 20 тис. тон технічної солі та понад 28 тис. тон піску. На цей час в підприємствах корпорації підготовлено 255 одиниць снігоприбиральної техніки. Крім того, КП «Київпастранс» у разі погіршення погодних умов залучає 46 одиниць спецтехніки для розчистки зупиночних комплексів і маршрутів рейкового транспорту для забезпечення стабільної роботи транспортної інфраструктури. Для прибирання снігу в парках, скверах та на тротуарах залучаються 69 одиниць снігоприбиральної техніки КО «Київзеленбуд».

У Києві визначено 22 проблемні підйоми, і в разі сильних снігопадів та ускладнення руху транспорту оперативний штаб приймає рішення про залучення додаткової техніки (тягачів), яка заздалегідь висувається у визначені місця.

Патрульна служба м. Києва при отриманні інформації про ускладнення погодних умов, пов’язаних із сильним снігопадом, виконує рішення Постійної комісії щодо заборони виїзду важковантажної, великогабаритної техніки в м. Київ. Згідно плану спільних дій КМДА та КОДА було визначено 9 пунктів обмеження руху автомобільного транспорту на основних магістралях в’їзду у місто. У місцях відстою на пунктах пропуску Головним управлінням ДСНС України у місті Києві районними в місті Києві державними адміністраціями облаштовуються тимчасові місця обігріву та пункти надання першої медичної допомоги.

Комунальні служби м. Києва готові до оперативного реагування у разі раптового погіршення погодних умов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]