Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Родина левів КиївЗоо відсвяткувала 15-річчя: подивитися, як частують іменинників святковим меню, можна цими вихідними

26 січня 2024 року, 10:36

Левовий прайд КиївЗоо 25 січня відзначив своє 15-річчя. Як повідомляє КП «Київський зоопарк», четверо маленьких левенят – Геркулес, Христина, Вілія і Даша – приїхали до них 30 вересня 2009 року.

Лев є одним із символів столичного зоопарку, тож не випадково відвідувачів на вході зустрічає історична скульптурна композиція «Леви» славетного київського скульптора Юрія Рубана.

«Три тисячі років тому леви жили в нашій кліматичній зоні – на території України, у Північному Причорномор’ї. Протягом кількох поколінь, адаптувавшись до європейських зим, леви наростили підшерсток і тепер із задоволенням бавляться в пухнастому снігу, легко витримуючи морози до -10 С. Тож великі котики завжди охоче виходять на недовгі зимові вуличні прогулянки і почуваються при цьому цілком комфортно», – зазначається в дописі «КиївЗоо».

Раціон левів КиївЗоо складається з яловичини, кролятини та індичатини. За день один лев може з’їсти до 7 кг м’яса. А в якості вітамінів ці великі коти полюбляють посмакувати молодими пагонами злакових культур.

Для комфортного проживання в зоопарку левам створено умови, наближені до природних: тінисті дерева, густі чагарники, відкриті піщані та трав’яні галявини. Для лев’ячих розваг – кам’яні насипи, повалені стовбури дерев, різнорівневі платформи та кігтеточки.

«Оскільки леви, як усі котики, до 20 годин на добу проводять уві сні – то для відпочинку у прохолодний сезон на фазенді розкладені зручні дерев’яні настили та сіновали. А в літню спеку леви відпочивають на шовковистій травичці, насолоджуючись штучним водяним туманом та журчанням питного фонтанчика», – кажуть фахівці «КиївЗоо».

Із нагоди ювілею родині левів влаштували особливе іменинне збагачення середовища. Показові годування також відбудуться цими вихідними, 27-28 січня, о 12:00.

Нагадаємо, що центральні квиткові каси зоопарку працюють у понеділок із 12:00 до 15:00, із вівторка до неділі – з 10:00 до 15:00. Вхід у зоопарк – до 15:00, перебування на території – до 16:30.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]