Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Розпочався процес передачі частини Окружної дороги у власність громади Києва

29 березня 2019 року, 17:55

Столична влада розпочала прийняття у користування низки державних дорожніх об’єктів, зокрема, частини Окружної дороги. Відповідне Розпорядження КМДА № 562 було підписане сьогодні, інформує заступник голови КМДА Дмитро Давтян. За його словами, це перший крок до повноцінної передачі, зокрема, ділянки Окружної дороги, яка наразі перебуває у власності області.

Розпорядженням, зокрема, передбачається передача на безоплатній основі частини: Гостомельське шосе – просп. Маршала Рокоссовського протяжністю 7,316 км. Крім того, місту готові передати ділянки дороги протяжністю 4,158 км, що проходить вулицею Академіка Заболотного від Музею національної архітектури й побуту Пирогово до Дніпропетровського шосе (залізничний шляхопровід); півкільця, що протяжністю 2,620 км, що проходить від вулиці Ватутіна до Одеської площі; ділянки протяжністю 1,820 км – від повороту на місто Вишневе до вулиці Трублаїні; ділянку Київ – Іванків – Овруч, протяжність якої 0,758 км, що проходить Мінським проспектом від площі Шевченка до перехрестя з автомобільною дорогою Гостомельське шосе – просп. Маршала Рокоссовського.

«Від моменту підписання Розпорядження до фактичного надходження у нашу власність цих автомобільних доріг пройде певний час, однак ми зробимо все це максимально швидко, – коментує Дмитро Давтян. – Для водіїв це важливий момент, адже при кількох, як зараз, власниках, маємо не зовсім якісну дорогу і чимало на неї скарг. Також, і це дуже важливо, такий крок дозволить нам проектувати та реконструювати вказані ділянки, щоб у результаті отримати повноцінну і якісну Кільцеву дорогу», – зауважив Дмитро Давтян.

Цим Розпорядженням передбачається утворити Комісію з питань безоплатної передачі до комунальної власності територіальної громади Києва ділянок автомобільних доріг загального користування державного значення. Також затверджений склад комісію, очолив яку заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]