Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Руслан Кандибор: Оперативна зупинка руху потягів метро на ділянці «Деміївська» – «Либідська» допомогла уникнути надзвичайної ситуації, що могла статися

09 грудня 2023 року, 21:14

Надзвичайної події на ділянці «Деміївська» – «Либідська» не сталося завдяки оперативним діям, зокрема своєчасному закриттю руху потягів метро на 6 станціях. Про це під час сьогоднішнього брифінгу щодо закриття руху на деяких станціях метро поінформував директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

«Хочу наголосити, що надзвичайної ситуації не відбулося. Наразі ми говоримо про те, що існувала загроза її виникнення, яку ми попередили. Завдяки оперативній зупинці руху потягів цією ділянкою нам вдалося стабілізувати потік води, тобто зменшити винос піску», – зауважив він.

Також очільник Департаменту додав, що працівники метрополітену після виявлення потрапляння води та виносу піску на тунелі між станціями метро «Деміївська» – «Либідська» направили звернення до ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій».

Після цього, зробивши обстеження, інститут дав висновок, що є можлива загроза руйнування тунелю, яка може призвести до аварійних наслідків.

«Також були встановлені маячки на тунелі, де утворилися тріщини. Сьогодні прогресу тріщин немає, тобто вжиті заходи щодо зупинки вагонів були правильними. І це допомогло запобігти виникненню надзвичайної ситуації», – сказав Руслан Кандибор.

Наразі відповідні сертифіковані установи розробляють заходи першочергових протиаварійних робіт, зокрема підсилення тунелю зсередини. Паралельно також опрацьовують дії щодо робіт зовні. Це зокрема стабілізація ґрунту, гідроізоляція, буріння свай. Усі заходи здійснюватимуть поступово згідно з планом дій ліквідації загрози.

Руслан Кандибор закликав не спекулювати на темі аварійності інших перегонів столичного метро і не розповсюджувати неправдиву інформацію.

Нагадаємо, що для перевезення пасажирів організовано рух наземного транспорту, що дублює маршрути закритих станцій метро.

Усі станції метрополітену продовжують повноцінно функціонувати як укриття під час повітряної тривоги.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]