Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Рятувальники Києва та області провели спільні навчання ліквідації лісової пожежі з використанням авіації

26 травня 2017 року, 16:29

Для оперативної ліквідації лісових пожеж та пожеж, що можуть виникнути на торфовищах, у розпорядженні столичних лісо-паркових господарств 13 одиниць техніки. Із них 3 протипожежні авто були придбані цього року. Кількість особового складу, який може бути задіяний під час гасіння лісових пожеж в особливо небезпечний спекотний період, 120 осіб.

Про це завив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, який спільно з колегою, першим заступником голови Київської облдержадміністрації Олександром Савченком взяли участь у навчальній ліквідації наслідків лісової пожежі на базі Київського управління лісового та мисливського господарства.

До навчання були залучені понад 50 осіб аварійно-рятувальних служб Києва, Київської області, Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС), 17 одиниць техніки та авіація ДСНС. Зокрема, рятувальники організували повітряний пункт управління на базі вертольоту ЄС-145 «Єврокоптер». Також рятувальники відпрацювали гасіння пожежі з висоти 50 метрів за допомогою літака АН-32П.

«Із початку ми зафіксували 80 лісових пожеж і понад 70 займань на торфовищах. Причини пожеж різні – як занедбані земельні торфові ділянки, так і підпали. Однак ми повинні убезпечити мешканців від наслідків цих надзвичайних подій, зокрема від задимленості. Ми системно відпрацьовуємо дії аварійно-рятувальних служб Києва та області, оскільки це наша спільна проблема», – повідомив Петро Пантелеєв.

За його словами, цього року місто поповнило парк техніки трьома новими протипожежними авто. Однак у разі необхідності буде залучена техніка інших комунальних підприємств.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]