Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Середньострокове планування підвищує якість бюджетного процесу – Микола Поворозник

18 жовтня 2019 року, 12:53

Оновлений в частині середньострокового планування Бюджетний кодекс України та ухвалений Київрадою Бюджетний регламент дають нову якість бюджетного процесу в місті Києві. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час наради щодо формування проекту бюджету та Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2020.

«Ми пройшли першу стадію цього процесу, результатом якої є затверджений Прогноз бюджету міста Києва на 2020-2022 роки. До головних розпорядників бюджетних коштів доведені інструкція про складання бюджетних запитів та граничні обсяги видатків. Зараз ми беремося до складання проекту бюджету міста Києва на 2020 рік», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, головною дієвою особою бюджетного процесу залишається головний розпорядник бюджетних коштів, якого Київрада наділяє відповідними повноваженнями на використання бюджетних коштів для реалізації міських програм та заходів.

«Ми маємо розуміти, що це не тільки права, це й персональна відповідальність керівників за досягнення тих цілей, які декларуються. Переконаний, що підвищення ефективності використання коштів бюджету міста залежить від залучення головними розпорядникам коштів експертів та громадськості до визначення пріоритетів в їх діяльності. Бюджетний регламент Київської міської ради прямо вказує на це», – підкреслив Микола Поворозник та висловив сподівання на конструктивну спільну роботу задля досягнення прагматичних якісних результатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]