Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Сервісні центри МВС Києва нагадують, як отримати посвідчення водія після закінчення терміну позбавлення права керування

19 березня 2024 року, 11:20

Особи, позбавлені права на керування за ст. 130 або/та ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, можуть повернути свої вилучені водійські посвідчення. Про це нагадують у Головному сервісному центрі МВС.

Для цього після закінчення терміну позбавлення права керування треба пройти позачерговий медичний огляд та скласти теоретичний і практичний іспити в сервісному центрі МВС. Якщо у водія наявні дві або більше категорій, іспити складають за вищою категорією, що зазначена в посвідченні. Вилучений документ зберігається в сервісному центрі МВС за місцем проживання особи.

Водночас, якщо посвідчення було видано вперше на 2 роки, то поверненню не підлягає. При вчиненні порушення за зазначеними статтями, поновити право керування транспортним засобом можна лише після проходження теоретичної та практичної перепідготовки в автошколі та здачі іспитів у сервісному центрі МВС. За умови успішної екзаменації посвідчення водієві знову буде видане на 2 роки.

Під час дії воєнного стану в Україні та впродовж 3 місяців із дня його скасування посвідчення водія повертає уповноважений працівник будь-якого сервісного центру МВС незалежно від місця зберігання вилученого документа.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати на сторінках Головного сервісного центру МВС у Facebook та Instagram. Відповіді на найпоширеніші питання та корисна інформація – на сайті Головного сервісного центру МВС: https://hsc.gov.ua/index/poslugi/faq/.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]