Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав бійців 5-ї окремої штурмової Київської бригади з другою річницею створення бригади та вручив нагороди від столиці

19 березня 2024 року, 14:59

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії привітав бійців 5-ї окремої штурмової Київської бригади Сухопутних військ ЗСУ з другою річницею створення бригади. Та вручив нагороди від столиці – 4 ордени «За сприяння обороні Києва» та 16 медалей «Честь. Слава. Держава». Трьом воїнам нагороди присвоєні посмертно. Їх отримали родини Героїв.

«Із перших днів повномасштабного вторгнення росії ви стали на захист столиці. У лютому-березні 2022 року бійці тоді ще 204-го батальйону тероборони Голосіївського району Києва обороняли столицю біля Ірпеня, Мощуна, Горенки та Лютіжа. Чимало військовослужбовців батальйону отримали за це державні та відомчі нагороди – від Командування ЗСУ та Міністерства оборони. А Герой України Ігор Дикун отримав це почесне звання за те, що навесні 2022 року під час вуличного бою на околицях Ірпеня знищив 2 одиниці техніки та з десяток солдатів противника. Це завадило тоді оточенню українських військових. У березні-квітні 2022 року постійним місцем дислокації вашої військової частини був Київ. Далі батальйони 5-ї штурмової бригади билися і б’ються на передовій на сході України – на Луганщині та Донеччині. У жовтні минулого року вашій штурмовій бригаді було присвоєне почесне найменування «Київська», – сказав Віталій Кличко.

Він наголосив, що громада столиці продовжує допомагати Захисникам і Захисницям. Минулого року з бюджету Києва 5-й бригаді на оснащення виділили 83 мільйони гривень і вже 50 мільйонів цього року. У 2023 році на кошти громади бійці закупили кілька сотень fpv-дронів, квадрокоптерів MAVIC 3T та MAVIC 3 Termal/Pro.

Віталій Кличко зазначив, що нещодавно повернувся з передової на Донеччині, де відвідав вогневі позиції, зокрема, і 5-ї бригади. Та передав додатково в якості благодійної допомоги ще 50 FPV-дронів, квадрокоптерів Mavic 3Т, РЕБи та інше обладнання. На початку березня мер столиці також відвідував бійців на сході України. І теж передавав необхідну допомогу.

«Ми і надалі будемо підтримувати вашу бригаду і всіх наших Захисників та Захисниць. Бажаю успішного виконання бойових завдань, сил, оптимізму. І всім якнайскоріше повернутися з Перемогою додому! Вдячний усім, хто зараз на передовій. Шануємо пам’ять полеглих у боях Героїв… Слава Україні та її Героям!» – наголосив Віталій Кличко.

Привітання бійців 5-ї окремої штурмової Київської бригади з другою річницею створення бригади (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]