Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Шляхопровід на перетині вул. Будівельників із просп. Броварським реконструюють з урахуванням сучасних вимог

13 лютого 2024 року, 15:44

Цього року в Києві розпочнеться реконструкція шляхопроводу на перетині вул. Будівельників із просп. Броварським і Святошино-Броварською лінією метрополітену біля станції «Дарниця». Про це повідомляє КК «Київавтодор».

Цей шляхопровід ввели в експлуатацію ще у 1963 році та жодного разу капітально не ремонтували. Дорожній одяг споруди та гідроізоляція мостового полотна зношені. Деформаційні шви з часом втратили герметичність, а бетон та армування на залізобетонних ділянках прогонових будов і опор – піддались корозії.

Крім того, споруда не відповідає чинним нормам вантажопід’ємності. Її габарити не відповідають сучасним нормативам. Так, підмостовий габарит шляхопроводу не відповідає нормам висоти, а бар’єрна огорожа – нормам безпеки дорожнього руху.

Під час реконструкції заплановано влаштувати нові конструкції шляхопроводу: мостового полотна, прогонових будов, опор, фундаментів, перильної та бар’єрної огорожі, опор освітлення. Також відремонтують підземні та надземні комунікації, оновлять транспортну розв’язку та підходи до споруди. На тротуарах облаштують велодоріжку. Окрім цього, фахівці подбають про безперешкодний доступ осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Реконструкція шляхопроводу збільшить пропускну спроможність транспортної розв’язки та створить безпечні й комфортні умови пересування для всіх учасників дорожнього руху.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]