Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ситуація з просіданням ґрунту поблизу станції «Деміївська» стабілізована і контрольована та перебуває під постійним наглядом фахівців

18 грудня 2023 року, 17:59

Просідання ґрунту поблизу станції метро «Деміївська» відбулося ще до закриття шести станцій «синьої» гілки. Із початку спостереження за ситуацією критичних змін фахівці не зафіксували. Про це сьогодні повідомив на пресбрифінгу начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

«Із моменту зупинки руху на цій ділянці просідання ґрунту ззовні фактично припинилось. Також додам, що просідання ґрунту утворилось тоді, коли почався значний виніс піску в перегінному тунелі. Наразі винесення породи, протікання тунелю та просідання ґрунту немає. Ситуація стабілізована та контрольована, а також перебуває під постійним наглядом фахівців», – повідомив Віктор Брагінський.

Нагадаємо, що днями поруч із місцем просідання ґрунту енергопостачальна компанія також прокладала кабельні мережі із застосуванням відповідної будівельної техніки. Роботи не пов’язані із ситуацією, що виникла на перегоні між станціями «Деміївська» – «Либідська», та досі тривають.

Під час пресбрифінгу також йшлося про інші ділянки метро, які в подальшому потребують планових ремонтів, зокрема й перегінний тунель між станціями «Тараса Шевченка» – «Почайна».

«Київський метрополітен, як і будь-який цілісний організм, потребує постійної підтримки. Що стосується перегінного тунелю між станціями «Почайна»-«Тараса Шевченка», то його стан перебуває під постійним контролем, ми забезпечуємо безпечні перевезення пасажирів», – зазначив головний інженер КП «Київський метрополітен» Віктор Вигівський.

Нагадаємо, ділянка тунелів між станціями метро «Почайна» та «Тараса Шевченка» потребує планового ремонту, який виконають влітку наступного року. На час виконання робіт закриття перегону не планується.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]