Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Схема теплопостачання Києва до 2030 року передбачає комплекс заходів, спрямованих на покращення екологічних показників – Петро Пантелеєв

17 лютого 2023 року, 15:59

Однією з важливих складових прийнятої Київрадою Схеми теплопостачання міста Києва до 2030 року є екологічна. Адже документ передбачає не лише збереження і розвиток системи теплопостачання, а й закладає низку заходів, спрямованих на зниження забруднення атмосферного повітря у результаті її роботи. Про це в інтерв’ю виданню «Вечірній Київ» повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що на пленарному засіданні 9 лютого Київрада ухвалила Схему теплопостачання м. Києва до 2030 року.

За його словами, кращих екологічних показників планується досягти, приміром, завдяки скороченню кількості малих котелень і приєднання їх до централізованої системи теплопостачання.

«Передбачено й розширення впровадження технологій утилізації скидної теплоти димових газів. Також – зменшення транспортування теплової енергії вздовж мостів через Дніпро. У документі йдеться й про підвищення подальшого використання традиційних та нетрадиційних джерел теплопостачання. У тому числі – використання сонячної енергії для генерації теплової енергії з встановленням сонячних колекторів на дахах будівель бюджетних установ», – зазначив Петро Пантелеєв.

Також планується умовний поділ території міста на певні зони зменшеного екологічного впливу системи теплопостачання.

«Наприклад, мова йде про відмову або суттєве обмеження щодо спалення певних видів енергоресурсів у центральній частині міста, яка є найбільш забрудненою», – говорить заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]