Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Сквер Небесної Сотні передали у комунальну власність територіальної громади Києва

13 травня 2021 року, 13:33

Сквер Небесної Сотні передали у комунальну власність територіальної громади міста Києва з метою подальшого проведення робіт із реконструкції та благоустрою. Таке рішення підтримали 87 депутатів сьогодні на пленарному засіданні Київради.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради, співавтор проєкту рішення Володимир Бондаренко, передача скверу в комунальну власність міста позитивно вплине на процес завершення його благоустрою із подальшим облаштуванням у ньому освітлення, налагодженою системою щоденного прибирання та поливу.

«Громада відстояла своє право на якісний публічний простір у серці столиці. Цей процес супроводжувався значним суспільним резонансом, тому спільними діями територіальної громади, міської влади та мера Києва Віталія Кличка було зроблено все можливе, аби повернути земельну ділянку скверу в комунальну власність. Наразі сквер функціонує як сучасний та динамічний публічний простір – місце проведення конференцій, майстер-класів, концертів, кінопоказів, мистецьких виставок», – зазначив Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, що всесвітньовідомий португальський митець Алешандре Фарту створив у сквері масштабний портрет Сергія Нігояна. А у 2016 році «Сквер Небесної сотні» вперше в Україні та Східній Європі отримав найпрестижнішу нагороду Європейського конкурсу публічних просторів «Європейська нагорода за урбаністичний публічний простір».

Після підтримання проєкту рішення на сесії Київської міської ради її виконавчий орган – Київська міська державна адміністрація – має ініціювати процедуру передачі земельної ділянки із державної власності до комунальної та розробити проєкт землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки з метою реконструкції та облаштування скверу без права капітальної забудови його наземної частини.

Важливо те, що проєкт реконструкції та облаштування скверу розроблятиметься із залученням громадськості, а рішення прийматиметься на підставі результатів архітектурного конкурсу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]