Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Соціальне таксі для дітей та осіб із інвалідністю за два роки здійснило близько 10 тисяч перевезень

15 травня 2023 року, 13:48

Соціальне таксі для дітей та осіб із інвалідністю, що працює у Києві вже два роки, здійснило близько 10 тисяч перевезень. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Соціальна транспортна послуга інклюзивного таксі для дітей та осіб з інвалідністю, більш відома як соціальне таксі, у Києві надається вже два роки. За цей час соціальне таксі здійснило близько 10 тисяч перевезень, із них 3253 – вже цього року. Загалом на сьогодні Києвом курсує 7 спеціально облаштованих автомобілів міського інклюзивного таксі. Постійно цю соціальну транспортну послугу отримує 70 киян, усього ж договори на її отримання уклали 147 киян. Користувачі соціального таксі відвідують реабілітаційні центри, школи, лікарні, спортивні і культурні заходи, басейни, можуть дістатися за потреби до вокзалу. Послуга надається безоплатно, адже закуповується за кошти міського бюджету», – зазначила Марина Хонда.

Заступниця голови КМДА підкреслила, що послуга соціального таксі набирає популярності. Тож місто готове збільшити кількість авто у разі, якщо зросте кількість осіб, які укладуть відповідні договори.

Нагадуємо, щоб укласти угоду про надання послуги інклюзивного таксі, потрібно звернутися до районного управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Довідково.

Пілотний проєкт послуги інклюзивного таксі в Києві Департамент соціальної політики КМДА тестував у 2020 році. Місто почало розробку цієї послуги ще на етапі підготовки нормативної бази для Закону України «Про соціальні послуги», адже Закон надавав можливість закуповувати додаткові соціальні послуги для киян за соціальним замовленням. Старту пілотного проєкту передувала тривала та ретельна підготовка. Участь у пілоті взяли 140 дітей з інвалідністю, які здійснили близько тисячі поїздок.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]