Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Станції метро «Сирець» і «Політехнічний інститут» капітально відремонтують для безперешкодного доступу осіб із інвалідністю

17 січня 2019 року, 13:36

Розпорядженнями КМДА затверджено робочі проекти капітального ремонту станцій метрополітену в частині забезпечення вільного доступу маломобільних груп населення. Зокрема, роботи дадуть змогу забезпечити безперешкодний доступ осіб із інвалідністю до станцій метро «Сирець» та «Політехнічний інститут».

Так, на станціях підземки замінять на сучасні:

  • систему візуальної інформації (навігації) для пасажирів;
  • вторинні та торцеві табло електрогодинників;
  • літери назви станції (наприклад, емблеми «М») зі збільшенням розмірів;
  • двері типу «метро» із влаштуванням крайніх дверей із шириною проходу 900 мм;
  • існуючі пристрої автоматичної системи проходження пасажирів до метрополітену у вестибюлі станції;
  • розмежувальні та огороджувальні бар’єри (з їх стаціонарним закріпленням).

Також на станціях заплановано облаштування дверей позначками «вхід-вихід» із відповідними піктограмами, встановлення обладнання робочого місця чергового на станції переговорним пристроєм «черговий-пасажир», улаштування тактильно-контрастних направляючих смуг на підходах до станції і на станції, попереджувальні тактильні смуги типу шутц-ліній (із тактильної плитки) уздовж платформи, контрастні (яскраво-жовтого кольору) попереджувальні тактильні або зі стійкого до стирання (довговічного) матеріалу смуги на краях першої та останньої сходинок на всіх існуючих сходових маршах станції.

Крім того, фахівці подбають про додаткові стаціонарні поручні біля підйомників, пандусів та візкових з’їздів, а також встановлять відеокамери для телеконтролю за всіма зонами станції.

Техніко-економічні показники робочих проектів затверджено з урахуванням експертного (позитивного) звіту ДП «Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «НДІпроектреконструкція».

Триватиме капітальний ремонт за рахунок коштів столичного бюджету в межах бюджетних призначень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]