Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада презентувала Європейському інвестиційному банку пріоритетні проекти транспортної системи

14 липня 2016 року, 19:20

В рамках сьогоднішньої робочої зустрічі столичної влади з представниками Європейського Інвестиційного Банку (ЄІБ) заступник Голови КМДА Ілля Сагайдак представив пріоритетні проекти транспортної системи столиці. Сторони обговорили перспективи залучення коштів в транспортну інфраструктуру міста, яка для ЄІБ є одним з важливих напрямків роботи. 

«Серед пріоритетних проектів транспортної галузі, в першу чергу, оновлення рухомого складу. Нам потрібно придбати 215 нових тролейбусів, 230 автобусів та 69 трамваїв. Також ми плануємо реконструкцію тролейбусних ліній від житлового масиву «Троєщина» до Севастопольської площі та лінії від вулиці Ватутіна до станції метро Дарниця з організацією відокремленої швидкісної лінії руху автобусів та тролейбусів. Крім того плануємо будівництво магістралі Нивки –Теличка – Бровари та добудову  Подільсько-Воскресенського мостового переходу, орієнтовна вартість якого складає 250 млн євро», – повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак.

Віце-президент Європейського Інвестиційного Банку Ласло Бороняй зазначив про зацікавлення у співпраці не лише з урядами, а й з владою на муніципальному та регіональному рівні.

«Головними напрямками діяльності банку у країнах Східної Європи є розвиток транспортної інфраструктури, а Київ – це перспективне місто» - підкреслив Бороняй. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]