Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичні школи ініціювали проєкт STOP FAKE

09 вересня 2020 року, 14:23

Столичні школи виступили з ініціативою кожного дня публікувати фото шкільних сніданків на своїх офіційних сторінках у Facebook або у месенджерах для батьків. Завдяки цій пропозиції міська влада зможе контролювати підприємства, що готують для дітей, та швидко реагувати у разі виявлення неякісних страв. Про це заявив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Ми готові бути максимально відкритими й показати, чим насправді харчуються наші з вами діти. Перші фото вже з’явилися на офіційних сторінках київських шкіл, що дає нам можливість кожного дня контролювати процес шкільного харчування. Водночас ця ініціатива нівелює будь-які спроби спекулювати на темі харчування та викладати несправжні  фото сніданків для розпалення суспільного резонансу. Звісно, нам є над чим працювати, і пандемія додала складнощів до організації процесу харчування, але це не дає нікому права поширювати маніпулятивну інформацію», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Також в. о. першого заступника голови КМДА підкреслив, що такий контроль харчування стане постійним і дасть змогу відстежувати ситуацію з постачальниками харчування до шкіл.

«Ті компанії, які годують наших із вами діток, мають зрозуміти, що тепер вони під постійним контролем. І кожний їх хибний крок бачитимуть абсолютно всі батьки. Місто налаштоване залишити на ринку лише ті компанії, які надаватимуть якісне харчування у будь-яких умовах», – заявив Валентин Мондриївський.

До проєкту STOP FAKE до кінця тижня долучаться всі 428 столичних комунальних шкіл.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]