Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Законодавство України необхідно привести до сучасних реалій щодо посилення відповідальності за вандалізм – Олександр Харченко

09 вересня 2020 року, 14:17

Законодавство України має бути приведено до сучасних реалій у частині відповідальності за пошкодження майна. Про це на своїй сторінці у Facebook зазначив заступник голови КМДА Олександр Харченко.

Він нагадав, що депутати Київради за ініціативи Київського міського голови звернулися до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України із пропозицією внести відповідні зміни до законодавства. Зокрема, ввести до законодавства поняття «вандалізм» і спростити процедуру притягнення до відповідальності осіб, винних у пошкодженні майна.

«За пошкодження майна фактично немає відповідальності, тому що поліції треба пройти довгий юридичний шлях для притягнення до відповідальності в рамках існуючого законодавства», – наголосив Олександр Харченко.

Заступник голови КМДА також висловив упевненість, що такі зміни будуть позитивно сприйняті місцевими громадами. Адже всі втомилися від «пошкодженого, побитого, розмальованого майна у своїх містах, селищах чи селах». Особливо, якщо ідеться про новостворені об’єкти чи щойно відремонтовані.

Нагадаємо, що під час пленарного засідання Київради 3 вересня рішення «Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України про посилення відповідальності за пошкодження майна» підтримали 70 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]