Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичний завод «Антонов» виготовив літак для Саудівської Аравії

21 грудня 2016 року, 12:49

Державне підприємство «Антонов» створило багатоцільовий літак на замовлення Королівства Саудівська Аравія. Літак побудований без участі російських компаній. Він створений у рамках програми імпортозаміщення російських комплектуючих, яка була розпочата влітку 2015 року. Більша половина комплектуючих літака – українського походження, все інше – виробництва кращих світових компаній.

«Авторству колективу підприємства належить більше ста типів і модифікацій пасажирських, транспортних і спеціалізованих літаків, розтиражованих у кількості більше 22 000 екземплярів. Особливу гордість авіаконструкторів становлять вантажні гіганти «Руслан» і «Мрія», що є візитною карткою підприємства. На їхньому рахунку 270 світових рекордів. Усього ж літаки ДП «Антонов» встановили більше 500 рекордів», – розповів заступник директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Анатолій Баган.

За словами представників «Антонова», Ан-132D – перший аналог нового транспортного Ан-132, який повинен замінити на ринку Ан-32 та Ан-26. Програма розбудови Ан-132 реалізується ДП «Антонов» у кооперації із саудівськими компаніями King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) и Taqnia Aeronautics Co. Літак орієнтований на перевезення вантажів у складних погодних і кліматичних умовах, безпосередньо в країнах Азії та Африки, а також в умовах високогір’я.

«Маємо надію, що найближчим часом дослідний зразок літака, після проведення випробувальних польотів, буде представлений потенційному замовнику», – повідомляють на підприємстві.

Очікується, що близько 80 літаків будуть закуплені Саудівською Аравією та, за попередніми планами, більше півсотні літаків збудують для Індії. При цьому потреба світового ринку в таких літаках на найближчі 20 років оцінюється підприємством у розмірі близько 900 одиниць.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]