Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Тимчасова транспортна схема об’їзду Шулявського шляхопроводу показала свою ефективність

29 березня 2019 року, 15:04

Тимчасова транспортна схема об’їзду Шулявського шляхопроводу показала свою ефективність та дозволила уникнути великих заторів під час масштабних будівельних робіт. Про це заявив в.о. заступника директора з транспорту КП «Київпастранс» Сергій Литвинов.

За його словами, комунальне підприємство постійно відслідковує ситуацію з рухом транспорту, як громадського так і приватного, у районі Шулявського шляхопроводу.

«Ми розробили таку схему, яка дала можливість або оминати будівельний майданчик. Або – рухатися максимально швидко дорогами, які проходять поруч із шляхопроводом. Як виявилося, такі зміни руху навіть сподобалися пасажирам і водіям», – зазначив Сергій Литвинов.

Він додав, що в схему будуть вносити деякі коригування під час робіт із демонтажу основного прольоту шляхопроводу. Із докладною інформацією про зміни маршрутів можна ознайомитися на сайті КП «Київпастранс»: https://kpt.kiev.ua.

«Ми думали, що будуть пробки. Але тимчасова схема була розроблена настільки якісно, що водії навіть не відчувають якихось незручностей. І чимало людей зазначають, що рух проспектом Перемоги став навіть комфортнішим», – зазначив головний інженер КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» Олександр Здольник.

За його словами, для зручності руху автомобілістів змінили розмітку на вулиці Вадима Гетьмана. Там на одній із ділянок прибрали подвійну смугу і зробили розворот біля ТРЦ «Космополіт». Отже і відвідувачі цього центру не відчули незручностей під час початку робіт на Шулявському шляхопроводі.

«За словами водіїв, це дало змогу швидше робити маневри. І це дуже допомагає нам у будівництві – всі матеріали привозять вчасно», – зазначив Олександр Здольник.

Також було облаштовано додаткові світлофори, режим роботи яких коригують у залежності від інтенсивності трафіку на навколишніх дорогах.

На час робіт із реконструкції транспортної розв’язки на перетині вул. Вадима Гетьмана та просп. Перемоги Департаментом транспортної інфраструктури було внесено зміни у шлях курсування автобусних маршрутів загального користування у режимі маршрутного таксі. Рух організовано:

  • автобусів маршрутів №№ 201, 239, 477: відповідно від б-ру Кольцова, ст. м. «Либідської», Деміївської площі до вул. Вадима Гетьмана за власними маршрутами, далі – розворот перед шляхопроводом у районі вул. Смоленської – вул. Вадима Гетьмана, далі за власними маршрутами;
  • автобусів маршруту № 427: у напрямку ст. м. «Палац Спорту» від зал. ст. «Київ-Волинський» до вул. Гарматної за власним маршрутом, далі –вул. Борщагівська – вул. Вадима Гетьмана – просп. Перемоги, далі за власним маршрутом; у напрямку зал. ст. «Київ-Волинський» від ст. м. «Палац Спорту» до площі Перемоги за власним маршрутом, далі – просп. Перемоги – Повітрофлотський шляхопровід – вул. Борщагівська – вул. Вадима Гетьмана – далі за власним маршрутом;
  • автобусів маршруту № 442 трасою: ст. м. «Політехнічний інститут» – пров. Політехнічний – вул. Борщагівська – вул. Гарматна – вул. Машинобудівна –вул. Миколи Василенка – просп. Перемоги – ст. м. «Політехнічний інститут»;
  • автобусів маршруту № 455: у напрямку Севастопольської площі від просп. Свободи до просп. Перемоги за власним маршрутом, далі – вул. Гарматна – вул. Виборзька – вул. Вадима Гетьмана – далі за власним маршрутом; у напрямку просп. Свободи від Севастопольської площі до вул. Вадима Гетьмана за власним маршрутом, далі – вул. Олександра Довженка – вул. Дегтярівська – вул. Лагерна – просп. Перемоги – далі за власним маршрутом;
  • автобусів маршруту № 517 у напрямку Севастопольської площі від вул. Академіка Єфремова до просп. Перемоги за власним маршрутом, далі – вул. Гарматна – вул. Виборзька – вул. Вадима Гетьмана – далі за власним маршрутом; у напрямку вул. Академіка Єфремова від Севастопольської площі до вул. Вадима Гетьмана за власним маршрутом, далі – вул. Олександра Довженка – вул. Дегтярівська – вул. Лагерна – просп. Перемоги – далі за власним маршрутом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]