Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Центр комунального сервісу» приєднався до сервісу «Дія»: клієнти тепер можуть надавати необхідні документи за допомогою мобільного застосунку

21 жовтня 2022 року, 13:55

КК «Центр комунального сервісу» (ЦКС) спільно з Міністерством цифрової трансформації України запровадили ідентифікацію споживачів та отримання копій документів за допомогою шерингу в застосунку «Дія». На думку фахівців, це зробить сервіс ще зручнішим та швидшим. Про це повідомив комунальний концерн «Центр комунального сервісу».

Можливість поділитись цифровими документами вже доступна в усіх точках прийому споживачів ЦКС. Використання інноваційного сервісу спрощує процес подання необхідних заяв, адже за допомогою мобільного застосунку «Дія» відвідувачі центрів можуть передавати копії цифрових документів у кілька кліків.

Як зазначив концерн, окрім оптимізації процесу прийому заяв, шеринг вирішує проблему непоодиноких випадків, коли споживачі забувають або не встигають зробити копії необхідних документів і для вирішення питання доводиться переносити візит на інший час.  

Щоб поділитися цифровою копією ID-картки, закордонного паспорта, ідентифікаційного коду, свідоцтва про народження чи довідки внутрішньо переміщеної особи (ВПО) споживачу потрібно лише:

  • зайти в застосунок «Дія»;
  • відкрити сканер QR-кодів (знаходиться у правому верхньому кутку розділу «Документи»);
  • сканувати QR-код, наданий фахівцем ЦКС;
  • підтвердити передачу копій документів у застосунку – ввести код власного Дія. Підпису.

Цифрові копії документів автоматично передаватимуться фахівцю «Центру комунального сервісу», який закріпить їх до заяви споживача для подальшої обробки заяви.

Передача копій документів здійснюється винятково за згодою користувача у застосунку, а на копіях, що передаються, зазначається кому і коли вони були надані.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]