Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив сховища, на які найбільше нарікають кияни: Винні за неналежну підготовку укриттів нестимуть відповідальність

21 жовтня 2022 року, 13:58

Винні за неналежну підготовку укриттів нестимуть відповідальність. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив після перевірки, зокрема, бомбосховища в одному зі столичних будинків у Печерському районі міста.

«Ось, наприклад, одне із бомбосховищ у Печерському районі. Коментарі тут зайві. Воно не придатне до використання, не відремонтоване та не облаштоване. Вентиляції немає. Запах грибка. Немає ні стільців, ні лавок. А стояти люди не будуть, бо іноді повітряна тривога триває кілька годин. На жаль, деякі голови районів та посадовці на місцях не якісно виконують доручення і свої обов’язки. Надходять скарги від киян, що багато укриттів не облаштовані. Або що гірше – зачинені. Люди під час повітряної тривоги не можуть туди потрапити. Тому будемо ухвалювати суворі рішення, щоб ті, в чиїй компетенції на місцях підготовка й утримання укриттів, несли відповідальність. Якщо вони не спроможні ефективно працювати – будемо шукати тих, хто зможе виконувати свої обов’язки належно», – наголосив мер Києва.

Він підкреслив, що кілька місяців тому місто виділило близько 100 млн грн для того, щоб укриття привели в належний стан. Тому кожен район столиці отримав кошти і зобов’язання голів районів ефективно їх використати і створити в укриттях умови для перебування людей.

«Такі перевірки тривають по всьому місту. Спочатку посадовці районів скаржилися, що немає грошей. Гроші виділили. Але не всі поспішають втілити те, на що отримали кошти. Це – неприйнятна ситуація! Адже безпека сьогодні є ключовим питанням для кожного киянина», – наголосив Віталій Кличко.

На сьогодні в Києві використовують понад 4 тисячі укриттів для населення. Серед яких також споруди подвійного призначення, підземні автопаркінги, підземні переходи, приміщення метрополітену, цокольні та підвальні приміщення, а також укриття на підприємствах.

Мер столиці підкреслив, що всі укриття, сховища чи приміщення подвійного використання повинні бути доступні для людей під час повітряної тривоги. Приміщення подвійного використання, навіть ті, що знаходяться в оренді чи власності і де розміщені магазини чи кафе, мають бути відчинені як укриття під час небезпеки. Всі бомбосховища повинні бути елементарно облаштовані для перебування в них людей, в тому числі маленьких дітей.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]