Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цього року на вирішення проблемних питань функціонування полігону №5 Київ передбачив понад 40 млн грн

04 серпня 2017 року, 15:41

Програма соціально-економічного розвитку столиці передбачає цього року понад 40 млн грн для вирішення проблем, пов’язаних із роботою полігону твердих побутових відходів №5 (розташований біля с. Підгірці, Обухівський район, Київська область). З них 7 млн грн підуть на протиаварійні заходи, 1,4 млн грн – на розробку проекту майбутньої рекультивації полігону, ще 24 млн грн – на збільшення потужностей системи, що переробляє токсичний фільтрат на полігоні. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Ми очікуємо завершення експертизи проекту реконструкції, куди вносяться зміни з урахуванням тих завдань, що стоять перед нами. Мова йде про прийняте рішення рекультивації полігону. Зараз ґрунтом пересипані більше 10 га полігону. Плануємо завершити пересипку всієї карти, але ми чекаємо, поки спаде аномальна спека. Виділені кошти на полігон та розробку проектів нових центрів поводження з відходами. У програмі соціально-економічного розвитку закладені кошти на протиаварійні роботи на полігоні з укриттям карт – 7 млн грн; розробку проекту рекультивації полігону – 1,4 млн грн; на збільшення потужності існуючої системи переробки токсичного фільтрату на полігоні – 24 млн грн; на проектування системи переробки концентрованого фільтрату – 500 тис. грн. Також місто спрямовує понад 10 млн грн на допомогу селищним громадам, що потерпають від сусідства з полігоном», – повідомив заступник голови КМДА.

Він також зауважив, що понад 3 млн грн виділено на розробку проектів сміттєпереробних заводів у столиці. Загалом на вирішення питання полігону №5 виділено з міського бюджету майже 43 млн грн.

Також Петро Пантелеєв повідомив, що розроблений проект технічних умов робіт із рекультивації полігону №5. Проект документу знаходиться на погодженні, а також направлений для опрацювання сільській громаді Підгірців.

«Дуже сподіваємося, що завдяки злагодженій та системній роботі Київ стане першим містом, що виконає надскладні, але необхідні завдання: здійснить рекультивацію одного з найбільших полігонів, паралельно збудувавши нові переробні потужності», – підкреслив представник КМДА.

 

Довідково.

Щорічно в місті утворюється 1,1 млн тонн побутових відходів. З них 67%  захоронюється на Полігонах №5, №6 та інших полігонах, 23% – утилізуються на заводі «Енергія», єдиному діючому сміттєспалювальному заводі в Україні, ще 10% сортуються та переробляються.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]