Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цього року в Києві висадили майже 3000 дерев, понад 23 тисячі кущів та близько 2 мільйонів квітів  

12 червня 2023 року, 12:20

Попри всі виклики воєнного часу в Києві активно продовжується робота з озеленення. Так, із початку 2023 року комунальники столиці висадили 2954 дерева, 23 175 кущів та понад 2,2 млн квітів. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний. 

«Попри всі складнощі, пов’язані з воєнним станом, зелене господарство столиці продовжує працювати і розвиватися. Виконуючи доручення Київського міського голови Віталія Кличка, ми разом із колегами докладаємо максимум зусиль, щоб міські парки та сквери були доглянутими, а кількість зелених насаджень у місті постійно зростала. Тривають також наші експериментальні проєкти: створення декоративних луків та догляд за ділянками без скошування, які мають величезний екологічний ефект», – зазначив Олександр Возний. 

Нагадаємо, що в кожному районі Києва були визначені експериментальні ділянки, на яких висаджують декоративні луки та застосовується підхід відмови від косіння. Декоративні луки та обмеження косіння на визначених ділянках є поширеною практикою в багатьох європейських столицях, зокрема Лондоні, Відні, Берліні, Парижі та інших. Важливою перевагою цих підходів є забезпечення харчуванням (пилок та нектар) комах-запилювачів, що сприяє розвитку біорізноманіття.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]