Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цього року відновлено роботу та проведено капремонтів на 34 бюветних комплексах

28 грудня 2019 року, 9:47

Зусиллями колективу спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» протягом 2019 року відновлено роботу 34 бюветних комплексів. Таким чином цього року капітально відремонтовано 29 бюветів, відновлено роботу 2 комплексів шляхом будівництва нових свердловин та збудовано 3 нових бювети. Про це повідомила директорка підприємства Світлана Козловська.

За її словами, пріоритетні місця для будівництва нового бювету комплексу визначалися за зверненнями людей.

«Нещодавно ми відкрили зовсім новий комплекс у Солом’янському районі в мікрорайоні Жуляни. Бювету там не було взагалі, і мешканці не мали доступу до якісної артезіанської води. Тепер тут працює зручний і сучасний бювет із помпою у вигляді кнопки, з системою антилід», – додала Світлана Козловська.

Вона зауважила, що для маломобільних груп населення обов’язково встановлюють пандуси.

«Прикладом таких бюветів є нові комплекси, побудовані цього року за адресами: просп. Петра Григоренка, 14; просп. Генерала Ватутіна, 2-Б; вул. Героїв Війни, 14 (парк). А також відновлена робота комплексів за адресами: вул. Живописна, 2 та вул. Богатирська, 2-А шляхом будівництва нових артезіанських свердловин. Глибина свердловин новозбудованих бюветів сягає від 240 до 320 метрів Юрського водоносного горизонту. Така вода відповідає Державним санітарним правилам та нормам і не потребує встановлення додаткової системи доочищення. У середньому будівництво нового бювету коштує 3,5–4 млн грн. Загалом на будівництво нових бюветних комплексів та свердловин у 2019 році було виділено 18,2 млн грн із бюджету міста», – зазначила директорка підприємства.

«Київводфонд» розвиває мережу бюветних комплексів, будуючи нові бювети та свердловини, що раніше не функціонували. Наступного року місто виділить близько 24 млн грн на будівництво двох нових бюветів і чотирьох свердловин, а також для проведення 17 капремонтів. Загалом на балансі підприємства обліковується 202 бюветні комплекси.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]