Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 150 закладах бюджетної сфери цього року планують встановити систему, що дозволить значно економити на енергоносіях

03 серпня 2018 року, 12:44

У поточному році у Києві системою диспетчеризації та моніторингу енергоспоживання планують оснастити 150 закладів бюджетної сфери, а саме: 120 об’єктів закладів охорони здоров’я, 13 закладів культури та 17 – соціальної сфери. Підписано відповідне розпорядження КМДА.

 «Система диспетчеризації та моніторингу енергоспоживання – це унікальна для України система, яка  встановлюється, насамперед, із метою забезпечення ефективного використання бюджетними установами енергетичних ресурсів. У минулому році у місті Києві систему енергомоніторингу було впроваджено у 188 закладах освіти. Загалом така система ефективно працює вже у 400 закладах бюджетної сфери столиці та дає значний економічний ефект, тому в поточному році ми продовжуємо роботу в цьому напрямку», – зазначив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Науменко.

 За його словами, системи диспетчеризації та моніторингу  енергоспоживання передбачають дистанційне зчитування даних щодо споживання теплової енергії та води, дозволяють здійснювати аналіз та контроль параметрів внутрішнього мікроклімату у приміщеннях закладів, а раціональне споживання енергетичних ресурсів забезпечується шляхом оптимізації режимів енергоспоживання бюджетних установ. Це дає можливість досягти економії для місцевого бюджету на оплаті енергоносіїв та послуг із обслуговування вузлів обліку. Також система дозволяє знизити ймовірність появи аварійних ситуацій у майбутньому, підвищити надійність систем теплопостачання закладів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]