Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2017 році Київ виділить 30 млн грн на енергоефективні гранти для будинків ОСББ та ЖБК

21 грудня 2016 року, 16:22

У наступному році з міського бюджету буде спрямовано 30 млн грн на гранти для будинків ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) і ЖБК (житлово-будівельних кооперативів). Кошти будуть спрямовані на проведення енергоефективних заходів, вартість яких на 70% оплачуватиме місто. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інспектуючи один із будинків, де виконуються такі енергоефективні роботи.

«Програма «70 на 30%» діє вже два роки і за цей час ми збільшили масштаби фінансування майже у 6 разів – із 5,5 млн грн до 20 млн грн. У 2015 році енергоефективні заходи провели в 13 будинках, які загалом зекономили на електриці та тепловій енергії 4,6 млн грн. Протягом поточного року 62 будинки отримали гранти на відшкодування 70% вартості енергоефективних проектів у житлових будинках. Сума допомоги з боку міста цим будинкам складає 20 млн грн. Мешканці зібрали ще 10 млн грн», – говорить Петро Пантелеєв.

Він навів приклад будинку на вулиці Шолом-Алейхема, 14, де зараз виконується модернізація індивідуального теплового пункту, міняють вікна й двері, встановлюють енергоефективне освітлення.

«Попередні підрахунки показали, що за рік мешканці економитимуть 193 тисячі гривень на тепловій енергії і електриці. Загальна вартість робіт – 418 тисяч гривень, із яких місто відшкодовує 284 тисячі. Тобто люди вклали в роботи трохи більше 133 тисяч гривень, які повернуть за рахунок економії менш як за один рік», – підкреслив заступник голови КМДА.

Представник міської адміністрації звернув увагу на те, що зараз місто опрацьовує аналогічний механізм для будинків, де ще не створено ОСББ або ЖБК.

«Зараз на фінальній стадії затвердження порядку проведення аналогічного алгоритму виконання енергоощадних заходів. Мешканці зможуть отримати допомогу на термомодернізацію будинку зібравши збори, сформувавши свій енергоефективний проект і подавши його до Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА», – зазначив він.

Порядок подання проекту:

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]