Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2019 році у КМДА опрацювали понад 11 700 запитів на публічну інформацію – Дмитро Загуменний

12 лютого 2020 року, 13:20

У 2019 році структурні підрозділи Київської міської державної адміністрації та районні в місті Києві державні адміністрації опрацювали 11 744 запити на публічну інформацію. 5 776 запитів надійшли, попередньо розглядалися та реєструвалися в управлінні інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Як бачимо, майже половина – 49% запитів опрацювали саме в апараті КМДА. Кількість запитів, зареєстрованих в управлінні інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації, постійно зростає. Ми завжди готові до комунікації з мешканцями міста та намагаємося цю комунікацію спростити. Так, у 2019 році на офіційному порталі Києва запрацювала онлайн-форма для подачі запитів на доступ до публічної інформації. За рік за допомогою електронної форми до нас надійшла майже тисяча запитів», – пояснив Дмитро Загуменний.

Керівник апарату також розповів, що у 2019 році запитувачів найбільше цікавила інформація з питань: земельних ресурсів – 17%; містобудування та архітектури – 12%; архітектурно-будівельного контролю – 8%; транспорту та доріг – 5%; охорони культурної спадщини – 5%.

«Минулого року Київ увійшов до списку шести найпрозоріших європейських столиць із 26 міст за версією міжнародної організації «Transparency International». Ми працюватимемо і надалі, аби діалог мешканців із міською владою був ще більш ефективним та простим», – запевнив Дмитро Загуменний.

Варто зазначити, що з моменту набуття чинності Закону України «Про доступ до публічної інформації» у 2011 році в управлінні опрацьовано 34 799 запитів на інформацію.

Довідково.

Подати запит на інформацію, розпорядником якої є КМДА, можна одним зі шляхів:

  1. Заповнити онлайн-форму подачі запиту.
  2. Скласти текст запиту в довільній формі або скористатись шаблоном форми та надіслати одним із способів, найзручнішим для вас:
  • електронною поштою [email protected]
  • поштою на адресу вул. Хрещатик, 36, 01044, м. Київ (на конверті вказати: «Запит на інформацію»)
  • факсом за номером (044) 202-71-18
  1. Зателефонувати та подати запит усно за номерами: (044) 202-76-00, (044) 202-76-42.

Запит на інформацію має містити:

Ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є;

Загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;

Підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

Крім того, можна подати запит ЗМІ, скориставшись онлайн-формою, або надіславши його електронною поштою ([email protected]).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]