Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2022 році Київ продовжував реконструкцію і технічне переоснащення важливих інфраструктурних об’єктів у галузі житлово-комунального господарства

08 лютого 2023 року, 12:10

Торік у рамках Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки тривали роботи з реконструкції і технічного переоснащення важливих інфраструктурних об’єктів у галузі житлово-комунального господарства. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА. 

 Зокрема, йдеться про великі інфраструктурні проєкти, реалізація яких важлива не лише для столиці, а й для Київщини. Зокрема, про  реконструкцію насосної  станції  першого підйому, яка відіграє ключову роль у системі каналізації міста та подає стічні води на І блок Бортницької станції аерації, а також про укріплення її дамб мулових полів № 1 та № 2.

 Продовжили також реконструкцію каналізаційного колектору довжиною 1,2 км, що з’єднує дві каналізаційні насосні станції в Оболонському районі столиці. Оновлення критично-зношених залізобетонних конструкцій даного об’єкту допоможе запобігти виникненню аварійних ситуацій та забезпечить надійне водовідведення для всього району.

Тривала реконструкція і технічне переоснащення полігону твердих побутових відходів, рекультивація ділянки № 1 полігону в с. Підгірці. Технічне переоснащення в частині системи очищення димових газів заводу «Енергія», який сьогодні утилізує 25% сміття столиці. Після завершення масштабного проєкту з будівництва хімічної очистки димових газів сміттєспалювального заводу викиди підприємства відповідатимуть європейським екологічним нормам, що в середньому в 5 разів нижчі за українські.

Разом із тим торік у рамках Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки у житлових будинках:

  • модернізовано (реконструйовано) ліфти – за 174 адресами;
  • капітально відремонтовано покрівлі – за 49 адресами;
  • капітально відремонтовано інженерні та електричні мережі – за 155 та 59 адресами відповідно;
  • замінено вікна – за 104 адресами.

Крім того, за 157 адресами капітально відремонтовано асфальтове покриття прибудинкових територій і міжквартальних проїздів, а за 55 адресами  відремонтовано  найпростіші укриття та захисні споруди цивільного захисту.

Для забезпечення житлом різних категорій населення, зокрема дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, черговиків квартирного обліку та інших груп населення, що потребують поліпшення житлових умов, торік укладено договори на придбання 187 квартир за кошти бюджету Києва. 

Загалом у 2022 році на роботи та заходи в галузі житлово-комунального господарства в рамках Програми економічного і соціального розвитку міста Києва спрямовано 1,2 мільярда гривень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]