Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Дарницькому районі збудують три мережі зовнішнього освітлення

17 серпня 2017 року, 12:57

Для підвищення якості зовнішнього освітлення у вечірній час, покращення благоустрою та підвищення рівня безпеки на вулицях у Дарницькому районі збудують три мережі зовнішнього освітлення. Підписані відповідні розпорядження КМДА.

Зокрема, згідно із розпорядженням КМДА № 953 збудують мережу освітлення на вул. Центральній, на більшій частині якої (4,3 км) центральне освітлення відсутнє. При цьому вулиця має інтенсивний транспортний рух, зокрема, міського пасажирського транспорту загального користування. У рамках проекту пропонується створити сучасну мережу зовнішнього освітлення за кошти місцевого бюджету. Орієнтовна кошторисна вартість будівництва – близько 8000 тис. грн.

У 2017 році планується завершити проектні роботи та збудувати І чергу об᾽єкту. Реалізацію II та III черги будівництва мають здійснити у 2018 році. На період робіт у встановленому порядку буде розроблено та погоджено в Головному управлінні Національної поліції у м. Києві схему організації дорожнього руху цією вулицею.

Мережу зовнішнього освітлення також побудують на вулиці Канальній. Як йдеться у розпорядженні КМДА № 952, це викликано необхідністю комплексного благоустрою території та спрямоване на забезпечення сприятливих умов перебування та життєдіяльності в Києві. Орієнтовна кошторисна вартість будівництва об’єкта становить 1490 тис. грн. Відповідний проект розроблять цього року, виконання будівельних робіт заплановане на 2018-й.

Окрім того, розпорядженням КМДА № 951 передбачено будівництво мережі зовнішнього освітлення на дитячому майданчику на вулиці Садовій, 186. Об’єкт, після завершення робіт, у встановленому порядку зарахують до комунальної власності міста. Кошти на виконання будівельних робіт планується передбачити Програмою економічного і соціального розвитку на 2018 рік.

Замовник будівництва всіх трьох мереж – комунальне підприємство електромереж зовнішнього освітлення м. Києва «Київміськсвітло». Під час укладання договору підряду на виконання робіт йому доручено обов᾽язково передбачити надання підрядною організацією гарантії якості виконаних робіт і встановлення гарантійного строку експлуатації об᾽єктів будівництва не менше ніж 10 років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]