Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Департаменті благоустрою розпочали тренінги для патрульних та дільничних поліцейських щодо кваліфікації правопорушень у сфері жорстокого поводження з тваринами

05 травня 2023 року, 15:42

Фото - Національна поліція України

Фахівці Департаменту благоустрою розпочали тренінги для патрульних та дільничних Національної поліції України щодо кваліфікації правопорушень у сфері жорстокого поводження з тваринами.

У рамках Меморандуму про співпрацю між Національною поліцією України та зоогуманістичними організаціями тренінги проводить завідувачка сектору з питань поводження з тваринами Департаменту міського благоустрою Марина Суркова.

«Під час проведення тренінгу для поліцейських було наголошено, що жорстоке поводження з тваринами може бути попереднім етапом насильства над людьми. Дослідження ФБР і Скотленд-Ярду щодо злочинності показали, що 86% підлітків, які скоїли тяжкі злочини, раніше жорстоко поводилися з тваринами. Тому так важливо приділяти особливу увагу цим ситуаціям. Для поліцейських роз’яснювали також нюанси кваліфікації випадків жорстокого поводження з тваринами, розбирали складні випадки та закцентували увагу на змісті протоколу», – прокоментувала Марина Суркова.

Вона додала, що на тренінгу наголосили на нормах гуманного поводження з домашніми, безпритульними, дикими та сільськогосподарськими тваринами, встановлених законодавством. Наприклад, забороняється утримання великих хижих тварин, отруйних змій, хижих птахів, інших тварин, що становлять загрозу для людини, видів тварин, занесених до Червоної книги України та Додатка II до Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі, у закладах громадського харчування, нічних клубах, готелях, базах відпочинку, оздоровчих закладах. Також, не можна жебракувати з тваринами, надавати фотопослуги з дикими тваринами, крім зоопарків, цирків та дельфінаріїв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]